• Kudd - FN-skrapan i New York med de globala målen på byggnaden. Grattis på FN-dagen!

  Idag 24 oktober firas FN-dagen och då det var 71 år sedan Förenta Nationerna grundades. Grattis säger vi på Kudd! För oss på Kudd är ju de FN-initierade globala målen en mycket viktig del av vår agenda och som vi följer med stort intresse och engagemang. Vi ser också att FN är en plattform som nu i vår alltmer polariserade omvärld behövs mer än någonsin för att hitta gemensamma vägar framåt.
  Läs mer

 • Bild som visar augmented Reality - AR Prova dina kuddar hemma med Kudds AR – Augmented Reality

  Nu kan du som blivande kund prova en del av våra kuddar hemma i din soffa innan du köper dem! Kudd är nämligen bland de första i Sverige att erbjuda AR, Augmented Reality,  – som på svenska brukar översättas till förstärkt verklighet – för smarta inredningsköp.

  Läs mer

 • Kudd_nätverk runt jordklotet Ut med den naiva teknikoptimismen – in med optimistisk teknikrealism

  I gårdagens DN läser jag att “Det stora hotet mot klimatarbetet är i dag inte förnekarna utan de naiva teknikoptimisterna.”
  Set får mig att tänka till och det gillar jag!

  Läs mer

 • Kudd_bild på mormor som får illustrerar vikten av att vi röstar idag Vårda vår demokrati

  Det här är min mormor Märta-Greta. Hon är född 1918 och idag är hon 101 år. Hon var alltså ett år då Sveriges kvinnor fick rösträtt.

  Läs mer

 • Kudd_ax av korn Bioekonomi ger lösningar för en framtid utan fossila resurser

  Bioekonomi ger lösningar för en framtid utan fossila resurser. Plast är ett stort orosmoment (vilket väl inte har undgått någon), likaså transporter som flyg och bil. Gemensamt för dessa är OLJA. När det väl kommit upp ur avgrunden blir vi liksom inte av med det. Som tur är finns det alternativ och initiativ, och det är här bioekonomi blir så viktigt.

  Läs mer

 • Bortom BNP-tillväxt

  Framtiden innebär förändring.

  Ja, det är väl någonting vi alla kan hålla med om. I forskningsprogrammet “Bortom BNP-tillväxt: Scenarier för hållbart samhällsbyggande” har man undersökt hur ett framtida samhälle skulle kunna se ut som inte bygger på ekonomisk tillväxt.

  Läs mer

 • Bild föreställande collage på hållbara affärer, hållbarhet, miljö, ekologiska produkter, djur och människor. Hållbara affärer

  I fredags deltog vi i workshop i ämnet hållbara affärer. Där fick vi möjlighet att prata om affärsutveckling som rimmar med cirkulär ekonomi, vilket förstås är framtiden. För det är ju så att om vi ska vi ha en rimlig chans att nå de globala målen och om företag ska ha en rimlig chans att ha en lönsam verksamhet som står sig i konkurrensen, måste man anamma detta med cirkulär ekonomi A.S.A.P.

  Läs mer

 • Vårrabatt Vårkänslor

  Jag har alltid älskat våren. När solen börjar värma om så bara lite mer, så dras jag ut. Det där gräset som verkar vara så dött eller den där rabatten som bara är brun – där spanar jag och det pirrar i mig när jag skymtar en liten knöl som börjar sträcka sig uppåt. Det är något hoppfullt och fräscht över våren som får mig att piggna till. Att det kan bli något ur den där brungrådassiga sörjan är häftigt!

  Läs mer

 • Kudd - Närbild på en jordglob för att illustrera de globala problemen Stora skillnader mellan att vilja och de val vi gör

  I Sverige lever vi som om vi hade fyra jordklot. Vi har dessutom en tendens att överskatta vårt eget agerande. Samtidigt som vi som konsumenter och medborgare säger att miljön är viktig så visar de val vi sedan gör att det finns ett tydligt glapp.

  Läs mer

 • Sökresultat vid googling på hållbara kuddar Hållbart = dyrt?

  Konsekvensanalys del 2, kära läsare.

  Jag har fortsatt att roa mig med att googla och den här gången på “hållbara kuddar”. Genast blir det dyrare. Varför ska jag betala så mycket, när jag kan få en snygg kudde på H&M/Jotex/Ellos/Mio för en mycket billigare penning? Så tänker nog många – eller?

  Läs mer