Kudd - Vivienne Westwood_citat

Varför finns Kudd?

Vi tycker att det idag är krångligt att hitta schysst och hållbar inredningstextil när man som konsument vill göra bra och medvetna val. Det ställer krav på att vi som konsumenter är både pålästa och tålmodiga. Det här vill vi ändra på – Kudd finns för att göra det lätt att välja rätt. De textilier vi säljer är därför valda med omsorg, där miljömässig och social påverkan och hänsyn till vår miljö är viktigast – förutom att det är snyggt, förstås.

Kudd - Om Kudd - Detta är Kudd

Detta är Kudd!

Vi har höga ambitioner med Kudd och den viktigaste är att vara en framträdande och samarbetande drivkraft för en hållbar värld. Vi tror på att kraften i att göra det lätt att välja rätt, bidrar till en mer hållbar värld.

Kudd - Om Kudd - Hållbarhet

Hållbarhet

Hållbarhet för oss är grunden för ett gott liv. Målet med hållbar utveckling är att “tillfredsställa dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.”

Hur det började

Idén till Kudd kom under en tid i våra liv då allt ställdes på sin spets och för oss som familj ändrades förutsättningarna radikalt. Hur vill vi egentligen leva och hur gör vi? Svaret var hållbart, i alla delar.

Kudd_om-kudd_kunskap

Kunskap om textilvärlden

Vi tror att kunskap gynnar demokratin och en hållbar värld. Med kunskap är det lättare att stå emot det vi behöver stå emot och det blir lättare att ta schysstare beslut. Målet för oss är att ge dig insikt i värdet av att agera hållbart, eftersom dina handlingar inte bara påverkar dig utan även omgivningen och framtiden.

kudd_om-kudd_varumärken

Våra varumärken

Produkterna på vår e-handelsplats finns där eftersom de når upp till de krav vi ställer. Vi har nära kommunikation med våra leverantörer och vet att de liksom vi arbetar för att leva upp till hållbarhetsmålen. Förutom ett medvetet val av material tar våra leverantörer ett socialt ansvar och utgår från de standarder för arbetsmiljö som finns i svensk lagstiftning oavsett var i världen produktionen sker.

kudd kundtjänst

Kundtjänst

Här hittar du svar på frågor som rör din beställning, villkor för byten och hur vi hanterar dina personuppgifter. Självklart finns här även mailadress och telefonnummer om du vill komma i kontakt med oss när du har något du undrar över.