Kudd - ChiCura varumärkessida toppbild

ChiCura

En kan göra skillnad för många, men med hjälp kan man göra skillnad för otaliga.

För ChiCura är det en avgörande faktor att göra val som går i hållbar riktning. Företaget menar att kombinationen av utsökt dansk design och respekt för natur, djur och kommande generationer är den enda vägen framåt. Därför skapas alla deras produkter baserat på följande överväganden:

  • En hållbar produktion
  • Återvunna material
  • 100% djurvänlig
  • Att ge tillbaka

Vårt mål är att bli 100% hållbar, så när vi får möjlighet att ta ett steg i rätt riktning tar vi det omedelbart. Vi motiveras av att ständigt utvecklas i kreativa miljöer och med fjärilar i våra magar när vi tänker på att vi hjälper till att skapa en personlig touch i människors hem.

Det är ChiCura långsiktiga uppdrag att komma fram till en mängd olika mönster som du kan köpa med ett gott samvete. De arbetar ENDAST med djurvänliga produkter som produceras under humana förhållanden.

Produkter från ChiCura

Kudd - ChiCura varumärke - Om ChiCura 1
Kudd - ChiCura varumärke - Om ChiCura 2
Kudd - ChiCura - Charlotte Harbo Lavian och Daniel Lunding Lavian

Om ChiCura

Grundarna bakom ChiCura, Charlotte Harbo Lavian och Daniel Lunding Lavian, började arbeta ihop mars 2010. Förutom att vara kollegor är de också ett par privat sedan 2007. Redan från början hade tanken på en självständig livsstil en hög prioritet, så de kom snabbt överens om att detta är något som de vill prova på, trots de många utmaningarna som de visste låg framför dem.

Daniel och Charlotte kommer från mycket olika bakgrunder, vilket också då innebär att de kan komplettera varandra och stå starka tillsammans. Daniel har den ekonomiska och strategiska affärsbakgrunden, och efter studier har han varit inblandad i flera växande företag. Daniel är också bra att på ha många bollar i luften. “Även om detta inte gäller privat” lägger Charlotte till…

Charlotte har den mer kreativa och visuella bakgrunden. Före 2010 jobbade hon inom flera olika stora fotostudios i Danmark. Idag arbetar hon på fulltid som fotograf och retoucher. Den första företaget som de bägge bildade ihop 2010 var fotostudio CH Touch som de fortfarande driver ihop idag. Företaget har en egen studio och egna medarbetare i Köpenhamn och ligger bakom bilder för flera stora danska och internationella varumärken.

Efter att ha arbetat med olika märken under många år växte drömmen. Plötsligt blev CH Touch språngbrädan för ett helt nytt varumärke som Daniel och Charlotte började jobba på samtidigt. Något som var absolut nödvändigt från första början var att detta nya varumärke skulle ha något att göra med fotografi, design och kreativitet, eftersom de redan hade skapat den perfekta grunden för den. I februari 2015 föddes då ChiCura. Namnet ChiCura består av två ord som är mycket viktiga i förhållande till tankar och drömmar bakom varumärket. Chi kommer från den kinesiska qi och betyder livsenergi. Cura är det latinska ordet för vård.

Med andra ord: vårdande av livet!