Engmo Dun - varumärke presentation

EngmoDun

EngmoDun är det ledande varumärket i Sverige på att sälja dunkuddar och duntäcken. Anledningen till att vi på Kudd har valt EngmoDun som vår leverantör till innerkuddar är att de dels har en mycket hög miljöprofil samt är ett av de företag som har bäst spårbarhet och dokumentation i sina processer. Vartenda litet dun EngmoDun använder är spårbart och ger företaget full kontroll över hanteringen (inklusive tvättning, sterilisering och sortering). Företaget är dessutom mycket noga med att de änder och gäss som ger oss möjligheten att sova skönare ska leva ett bra liv. EngmoDun använder endast dun från Europa och lyder under EU:s strikta djurskyddslagar. Dunet som används är endast restprodukter från köttuppfödning från frigående djur. Inget dun är alltså plockat från levande fåglar.

Ett eget spårbarhetssystem dokumenterar alltid dunets ursprung, var det är inköpt och hur transporten har gått till. Dessutom samarbetar EngmoDun med externa övervakningsorganisationer för att säkerställa att de hårda krav som ställs på en miljömässigt rätt produktion uppfylls.

EngmoDun har tillverkat dunkuddar och duntäcken i över 65 år, ända från det mjuka dunet ända ut i de handsydda sömmarna. Sedan 1986 är företaget kungliga hovleverantörer.

Produkter från EngmoDun

Kudd - Engmo Dun varumärke - Om Engmo Dun
Kudd - Engmo Dun varumärke - Om Engmo Dun
Kudd - Engmo Dun - Kvinna i täcke

Om EngmoDun

EngmoDun har tillverkat duntäcken i mer än 50 år. Allt började i liten skala, men lokalerna blev snart för små. Företaget startades av Thomas Mortensen år 1952, och övertogs senare av sönerna Per och Sten Mortensen som drev företaget till året 2008. I dag är det Camilla Fredholm och Peter Bøgh Petersen som driver företaget EngmoDun vidare.

Dunets fördelar

Din kropp alstrar sin egen värme. Så om du svettas eller fryser beror både på vem just du är och på temperaturen i rummet. Detta eftersom vi upplever värme och kyla på olika sätt. Naturmaterial andas och håller kvar lagom mycket värme, men släpper igenom överskottet. Det är därför dunet har fördel framför andra icke-naturliga material, såsom fiberfyllning.

EngmoDun miljöredovisning

  • ÖkoTex klass 1 betyder att ditt täcke eller kudde är av bästa kvalitet och fritt från restkemikalier. Rekommenderas för spädbarn.
  • Nomite säkerställer att inga kvalster kan ta sig in i täcket eller kudden.
  • Downafresh (EN 12935) innebär att dunet är garanterat rent.

Olika sorters dun

Olika sorters dun ger olika känsla.

  • Gäss lever längre än änder och ger därför större och luftigare dun.
  • Myskandens dun har egenskaper som liknar ejderdunet.
  • Ejdern ger världens finaste och lättaste dun.

Olika känsla helt enkelt.

Stora dun ger en bättre isoleringsförmåga än mindre dun och har högre bärighet eller “fluffighet”. Fjäder isolerar mindre bra, men ger en bra stadga som fyllning i kuddar. Vilket dun Engmo Dun använder spelar stor roll för din kudde. Företagets fjädertvätteri ger full kontroll över hela processen och möjligheten att garantera att din kudde överensstämmer till 100% med deklarationen på etiketten.