Kudd - Gripsholm varumärkessida toppbild

Gripsholm

Gripsholm står för skandinavisk harmoni. Kvalitet och hållbarhet är viktigt för Gripsholm och därför använder man sig främst av naturliga och hållbara material som bomull och linne. Alla mönster är handritade av Gripsholms svenska designer. Hon hittar sin inspiration från den karga svenska naturen, vilket syns tydligt i de sobra färg och former som präglar kollektionerna.

Idag är huvuddelen av kollektionen 100% ekologisk och GOTS-certifierad. Det innebär att Gripsholm garanterar att produkten är tillverkad enligt alla ekologiska kriterier genom hela kedjan – från bomullsfältet till den färdiga produkten. Man jobbar hela tiden med att utveckla det hållbara arbete och från och med 2019 kommer hela kollektionen vara gjord av hållbara material och alla produkter i bomull ska vara 100% ekologiska och GOTS-certifierade. Bra för dig och bra för miljön!

Kudd har valt att köpa Gripsholms GOTS-certifierade sängkläder och kuddfodral där allt kan mixas och matchas i en härlig blandning av höstens färger.

Läs mer om Gripsholms arbete med miljö och arbetsförhållanden nedan.

Kudd_hallbarhet_Gots logo

Produkter från Gripsholm

Kudd - Gripsholm varumärke - Om Gripsholm 1
Kudd - Gripsholm varumärke - Om Gripsholm 2
Kudd - Om Gripsholm. Bild på Vintage Misty Pink påslakanset

Om Gripsholm

På Gripsholm, som ingår i företaget Springhill Textile AB, tar man sitt ansvar för människa och miljö. Springhill borgar för hög kvalitet och då menas inte enbart hög produktkvalitet med fina garner och mjuk känsla, utan också ett ansvar för hur människor och miljö påverkas av verksamheten. Springhill och de företag som ingår – däribland Gripsholm – tar både ett socialt- och miljömässigt ansvar genom hela värdekedjan.

BCSI – Business Social Compliance Initiative

Springhills uppförandekod uppdateras kontinuerligt för att utveckla sitt sociala ansvar i hela leverantörskedjan. Sedan 2007 är Springhill Textile AB medlem i BSCI, Business Social Compliance Initiative, som är ett europeiskt initiativ för bättre arbetsförhållanden. Över 1800 medlemmar arbetar med en gemensam uppförandekod för bättre arbetsvillkor i de länder vi producerar varor. BSCI uppförandekod 2.0 bygger på FN:s konventioner om barn- och mänskliga rättigheter, ILO:s (International Labour Organisation) kärnkonventioner samt nationell lagstiftning, som i huvudsak reglerar följande områden:

 • Rätten till facklig anslutning och kollektivavtal
 • Ingen diskriminering
 • Inget slavarbete
 • Anständiga arbetstider
 • Hälsa och säkerhet
 • Inget barnarbete
 • Särskilt skydd för unga arbetstagare
 • Inga otrygga anställningsformer
 • Skälig ersättning
 • Miljöskydd
 • Etiskt affärsbeteende

Medlemskapet i BSCI är ett steg i den långsiktiga ambitionen att bli ett ännu bättre och mer ansvarstagande företag. Springhill arbetar medvetet för att utveckla och utbilda sina leverantörer för bättre arbetsvillkor, både genom att anlita lokala utbildare/granskare och genom egna tillsyningar. Ledordet är att kommunicera och koordinera, samt ställa korrekta krav på leverantörer. Det är en ständigt pågående process med respekt för produkten, miljön och för alla inblandade i tillverkningsprocessen. Läs gärna mer om BSCI.

Läs mer om Springhills åtagande och miljöansvar

Springhills åtagande och miljöansvar

Vi på Springhill fokuserar på en hållbar verksamhet. Vi försöker använda mindre miljöbelastande transporter såsom båt framför flyg. De transportföretag vi samarbetar med har i sin tur tydliga miljömål och är samtliga ISO14001-certifierade.

Vi arbetar och stöttar våra leverantörer för en hållbar utveckling, samt följer upp att de uppfyller våra miljökrav. Springhills kemikalieguide, uppdateras kontinuerligt. Vi följer utvecklingsarbetet med EU:s kemikalielagstiftning, REACH, och säkerställer att vi uppfyller lagstiftningen för att minska användningen av skadliga kemikalier. Genom att delta i externa forum och nätverk, samarbetar vi med andra företag, myndigheter och olika intresseföreningar för en bättre miljö.

Önskar ni ytterligare information om Springhills hållbarhetsarbete eller vår uppförandekod, var vänlig läs mer på vår webbplats www.springhill.se eller kontakta oss via E-mail: info@springhill.se