Kudd - Ihanna Home varumärkessida toppbild

Ihanna Home

Isländska Ihanna designar och utvecklar stilrena inredningsföremål och grafiska prints. Inspiration hämtas från den dramatiska isländska naturen och bakom det arbetet ligger själ och en stark passion för naturen. Produkterna är tillverkade i rena naturmaterial och har en genomtänkt design, håller hög kvalitet och har hållbarhet som högsta prioritet.

Designern bakom Ihanna heter Ingibjörg Hanna Bjarnadottir. På Island är hon mest känd för sin ”Krummi”, en svart korp utskuren i trä som går att hänga på väggar, i fönster eller användas som hängare.

Produkter från Ihanna Home

Kudd - Ihanna Home varumärke - Om Ihanna Home 1
Kudd - Ihanna Home varumärke - Om Ihanna Home 2
Kudd - Ihanna Home - Ingibjørg Hanna Bjarnadottir

Ingibjörg Hanna Bjarnadottir

Designern bakom IHANNA heter Ingibjörg Hanna Bjarnadottir. Ingibjörg har en examen i Graphic Design från Universitetet i Reykjavik och arbetade till en början som art director på reklambyrå. Men hon ville mer och startade 2008 sitt eget designföretag – Ihanna Home.

Målet var att producera produkterna lokalt på Island, men det har sina begränsningar. Island har inte all sorts produktion och inte allt material som behövs. Efter hand som produktserien växer är målet att i möjligaste producera föremålen inom Europa.

Ihanna Home vill uppfylla dagens behov utan att äventyra kommande generationer. I enlighet med den ideologin är det viktigt att hållbarhet beaktas i varje länk i värdekedjan. Det är därför Ihanna Home strävar efter att använda vad de kallar för ärliga material vid tillverkningen av sina produkter. Detta är ett av de viktigaste kriterierna som ska uppfyllas när Ihanna Home väljer partners.

Hela företaget är plastfritt och väljer därför att använda paket i ekologiska bomullspåsar med organiskt tryck, pappersförpackningar och pappersfyllning istället för plastfyllningar vid leverans av paket. Ihanna Home arbetar endast med naturmaterial och/eller återvunnet material. Produkterna tillverkas i material som bomull, ull, trä eller isländsk betong.

Det är en del av hur angelägna vi är att ta hand om vår miljö. Att använda ärliga material, minimera avfall och att återanvända material så mycket och ofta som möjligt, precis som våra förfäder gjorde.

Framtida vision från Ihanna Home

Vi strävar efter att identifiera områden med miljövänliga möjligheter i vår dagliga verksamhet och återanvända allt förpackningsmaterial, affärspapper och kartonger, och vi använder endast naturmaterial och/eller återvunnet material. Vi på Ihanna Home satsar mycket på att minimera avfall och är alltid uppmärksamma och kritiska när det kommer till våra metoder och processer.

Vårt mål är att förbättra design och inredningsindustrin på Island genom att vara innovativ och miljövänlig. Vi har satt upp denna hållbarhetsplan i vårt försök att uppfylla vår ambition för hållbara metoder. Vi känner igen det faktum att miljö och hållbarhetsfrågor ständigt utvecklas. Det är därför vår plan att vi som engagerad deltagare också kommer att utvecklas.

Vi vill tillgodose dagens behov utan att äventyra framtida generationer och vi ser till att alla beslut i vår design och tillverkning är i harmoni med miljön och att förbättra både nuvarande och framtida möjligheter att möta mänskliga behov och ambitioner.