RevaHome

RevaHome hämtar inspiration från traditionellt indiska mönster. Bomullstyget är ekologiskt, men Reva Hallbäck ser också hållbarhet som i en produkt tänkt att hålla över tid och att satsa på kvalitet in i minsta detalj. De traditionella indiska mönstren trycks alla bit för bit med hjälp av träblock, ett block per färg. Detta är den väl beprövade blocktekniken, en hantverkstradition som funnits i Indien generationer tillbaka.

Idén här är att göra lite tvärtom; att klä underlakanen i vackra mönster medan påslakanen får vara enfärgade, allt i mjuka pasteller.

Mitt tyg är vävt av tunna, fina trådar med långa fibrer för att få en hållbar kvalitet men ändå behålla mjukheten, säger Reva Hallbäck. Jag tyckte att det fanns ett tomrum på sinnliga, sensuella sängkläder. Mycket är ganska hårt och manligt i sitt uttryck. Jag vill skapa mjuka vackra sovrum man verkligen längtar till, snarare än ett coolt rum med attityd.

Tyget är av 100 % ekologisk GOTS-certiferad noga utvald bomull vävd i en tät perkal av hög kvalitet, vilket gör den exceptionellt mjuk, krispig och hållbar.

Produkter från RevaHome

Kudd - Reva Home varumärke - Om Reva Home 1
Kudd - Reva Home varumärke - Om Reva Home 2
Kudd - Bild på Reva Hallbäck

Reva Hallbäck

På RevaHome finns gedigen erfarenhet av arbete med textilier och ett stort mått av entreprenörsanda. Hjärnan bakom allt är Reva Hallbäck vars kärlek till Indien och gediget hantverk både syns och känns i hennes textilier. Redan som 17-åring startade Reva sin karriär med att öppna eget skomakeri i Uppsala. Reva är dessutom utbildad herrskräddare och har arbetat med teaterkostymer. Reva har genom åren även ägnat sig åt inredning, skrivande och styling för svenska tidningar och inrett privata hus. Efter flera år av produktutveckling för IKEA grundade hon företaget Reva Home.

Kännetecknet för RevaHome är de vackra underlakanen, något som Reva sett i Indien och tagit med till Europa.

Tekniken bakom hur mönstren blir till är en lång process. Först karvas mönsterpressarna i trä fram för hand och sedan handtrycks tygerna med lika många träblock och lika många gånger som det är färger i mönstret. Det är så mycket arbete bakom ett enda lakan. Förståelsen för detta gör det extra härligt att krypa ned i sängkläder från Reva Home.

I Jaipur, Indien, finns det familjeföretag som är utvalda för sin kompetens och yrkesskicklighet där Reva spenderar mycket av sin tid. Detta för att säkerställa att mönster och färger blir precis som hon vill och dels för att säkerställa att omsorg om arbetsförhållanden och hantverk hela tiden står i fokus.

Alla textilier i bäddkollektionen är gjorda för att komplettera varandra precis efter eget tycke och smak.

Reva om RevaHome och hållbarhet

Det viktigaste när jag tog beslutet om att säga upp mig från det eftertraktade arbetet som produktutvecklare på Ikea och bestämde mig för att starta ett nytt sängklädesmärke var att jag skulle kunna göra det på mitt sätt.

För det första skulle det vara tillverkat av ekologisk bomull, något annat kändes helt otänkbart men detta räckte inte, jag ville även göra en oemotståndligt skön, slitstark väv och därför la jag initialt mycket tid på att hitta en duktig och pålitlig bomullsproducent. Vi låter nu väva ett tyg som är gjord av tunna trådar med långa fibrer som är hårt snodda. Det är mycket tätt vävt med samma trådantal i varp och väft för att få en textil med superskönt, krispigt, sval men oändligt mjuk känsla och lång livslängd.

Men hållbarhet är så mycket mer, färger och mönster måste också hålla d.v.s. väljas utanför trendboxen och appellera till hjärtat och till något man vill ha hela livet.

T.ex. går våra sängkläder att mixas och matchas i oändlighet. Har man köpt en favorit och vill lägga till en annan går det utmärkt, det är som att plocka blommor på en äng, allt blir fint tillsammans.

RevaHome ska vara en kärleksupplevelse vid första anblick, vi vill att man ska se och förälska sig i färg och form, sedan känna på vår ljuvliga textil för att i slutändan titta på sömnadsdetaljerna. Då förstår man att det inte snålats på något, att allt är genomtänkt och gjort med stor yrkesskicklighet och med omsorg för våra medarbetar och slutprodukt.

Jag vill också tillägga att det inte bara gäller att beakta alla medarbetare i Indiens arbetsförhållanden, vi måste också ta hand om oss själva, därför är ledorden Passion och Glädje och med det kommer man väldigt långt.

Reva Hallbäck