Swedish Rags

Swedish Rags är skapat av Sofia Carlson och Lotta Ågerup som lärde känna varandra när de gjorde inspelningar för Ica. Lotta som kreatör på reklambyrån King och Sofia som Kommunikationsansvarig på Ica. Mellan tagningarna pratade de närmast maniskt om inredning och på den vägen föddes drömmen om att skapa egen långsiktig och hållbar design.

Vikten av att konsumera hållbart tror vi blir mer och mer uppenbart för oss alla.

De förenas i en gemensam tanke på en kombination av stil, mode, inredning och hållbar konsumtion. De hävdar bestämt att hållbarhet är och kommer med all säkerhet bli en ännu viktigare aspekt i produktion framöver. Swedish Rags mattor och kuddar handvävs av spill från högkvalitativ textilproduktion och de  använder 100% vattenrening i hela produktionen. Förutom att skapa något som tilltalar estetiskt så är det viktigt för dem att kunna erbjuda människor ett tydligt hållbart alternativ.

Många vill gärna leva hållbart idag men det är många gånger inte helt lätt. Genom att skapa produkter och kommunicera tydligt kring hållbarhet så kan vi också ta en liten plats i människors liv och lyfta en fråga som är så viktigt för oss alla. Det är vårt lilla bidrag till vår värld.

Produkter från Swedish Rags

Kudd - Swedish Rags varumärke - Om Swedish Rags
Kudd - Swedish Rags varumärke - Om Swedish Rags
Kudd - Swedish Rags -Sofia Carlson & Lotta Ågerup

Sofia Carlson &
Lotta Ågerup

I en tid av masskonsumtion, allt högre tempo och ständig jakt på nya trender känner vi ett behov av att få vila i det tidlösa. Hållbart hantverk som får ta tid att skapa och som fyller en funktion både fysiskt och känslomässigt, över tid. Vi ville använda klassikt hantverk på ett nytt och mer modernt sätt.

Vi har en stark relation till hantverk, liksom många andra, sedan vår barndom. Hantverk och sömnad har varit en naturlig del i våra familjer och vi förknippar det med en känsla av trygghet och omtanke. Med klassiskt hantverk som grund sökte vi efter en design som kan bli en naturlig del av ett modernt hem, både på landet och i staden. Produkter som bär på värmen och de vackra strukturerna vi får i det handvävda, men med en renare design än vi kanske är vana att se hos trasmattor. Med ett noga utvalt sortiment av färger, kan vi erbjuda ett stilrent och sobert uttryck, men ändå behålla hantverkets rustika karaktär och känsla.

Arbetet och omtanken som läggs ner i riktigt hantverk känns och syns. Det är vackert på flera olika plan. Att våra produkter dessutom är hållbara känns bra både i själ och hjärta och får oss och må bra. Vikten av att konsumera hållbart tror vi blir mer och mer uppenbart för oss alla.